duminică, 19 decembrie 2010

Light travelling

Incercand sa conturez cat mai bine conceptul acestui blog (am renuntat si am hotarat ca voi improviza :))) mi-am adus aminte ca dintotdeauna mi-a placut ca lucrurile sa coste cat mai putin. Sor'mea ma tachineaza tot timpul pe tema asta, mai ales cand plec in vreo calatorie - de obicei cu un low-cost si cu cazare pe la prieteni, insa e o satisfactie enorma sa poti sa calatoresti atunci cand ai strans 200 eur. Hai 250, ca tre sa trecem si pe la H&M :)Doar ca mie gandul de a sta singura (sau cu o prietena) intr-o camera de hostel darapanata imi provoaca mila de sine teribila. Am facut asta in Barcelona, cazata la un hostel condus de un mos-baba uber creepy - hostel in sine uber creepy, salvarea a fost faptul ca era fix la buza plajei Barceloneta, a true wonder!
Just for laughs: take a look at Hans Brinker Budget Hotel in Amsterdam
Needless to say ca acea calatorie m-a costat dublu fata de una normala, in vizita la prietenii mei care locuiesc in cele mai spectaculoase cladiri, au mancare ca la mama acasa si multa iubire si povesti.

Una dintre cele mai neinspirate calatorii a fost un revelion la Atena + tur al Greciei cu autocarul, care m-a costat the stunning sum of 700 eur, ze horror - nu recomand nimanui, chiar daca are bani de aruncat pe fereastra.


Parerea mea este ca omul sfinteste locul - dovada ca au fost dati cand Parisul mi s-a parut de rahat si altele in care m-am simtit cea mai norocoasa fata din lume. Fa-ti o lista de destinatii numai bune pentru viitorul concediu, fa-ti o alta cu prieteni pe care nu i-ai mai vazut de mult. Adu-ti aminte de Martha din Cipru, de Pumpkin si Bibi din Londra. Pune deoparte cate 50 euro la fiecare salariu, cauta cele mai bune zboruri pe site-urile low-cost-urilor, dar ia decizia de a pleca minim 3 luni inainte: anunta colegii de serviciu, cumpara-ti biletul ieftin, gandeste-ti garderoba, cauta bloguri locale cu atractii mai putin turistice. Vino cu idei noi in fiecare saptamana - te va ajuta sa te deconectezi saptamanal si garanteaza o experienta, nu doar o fuga temporara de responsabilitati.Personal touch: fa-ti o agenda cu lucruri de vazut, insa nu-ti umple toata saptamana cu un program. Esti in vacanta, nu la maraton. Vezi 2-3 lucruri, fa poze "eu la..", insa take it slow, man! Poate vrei sa dormi toata dupa amiaza intr-un hamac - do it. Vrei sa parcurgi inca 50 de pagini dintr-o carte uitata prin rucsac? - citeste pe scarile castelului din Praga. Stai la plaja in Barceloneta. Vezi un film la care nu ai apucat sa te duci in Bucuresti. It'll make your experience much better :)Si ori de cate ori ai ocazia, inchiriaza o bicicleta. Walking is too slow, buses&metro are for transportation - bikes are for feeling! The Earth sends a lil extra luv to those on bicycles (this is scientifically documented) :)
Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu